Veelgestelde vragen

Vragen over lak, verf of toebehoren? Vind je antwoord in onze veelgestelde vragen. 

De mogelijkheden van lakken op maat

Kan ik een lak laten maken in spuitbussen?

Alle lakken die we verkopen kunnen we afvullen in spuitbussen. Effen kleuren vullen we zelfs direct glanzend af in 2K-spuitbussen.

Kan ik een watergedragen lak laten afvullen in een spuitbus?  

Voor deze toepassing hebben we speciale prefill-spuitbussen zonder solvent. Let op: de droogtijd is wel een stuk langer dan bij solventlakken.

Kan ik lakstiften op maat laten maken?  

We hebben enkel potjes van 100 ml lak in ons assortiment. We verkopen geen lakstiften omdat de hoeveelheid van ± 20 ml te klein is om de lak correct af te wegen. 

Kan ik bij ACP een lakkleur laten meten of scannen?

Aan de hand van een colordialog of spectrometer kunnen we autolakken meten of scannen. Om een correcte meting uit te voeren, moet het te meten onderdeel zo zuiver en vlak mogelijk zijn en minimum 10 x 10 cm.


Wat je moet weten over lakken

Wat is het verschil tussen effen en metallic kleuren? 

Een effen kleur bevat geen Perl- of metaaldeeltjes zoals wit, rood, geel, blauw, zwart ... Een metallic kleur wel. Hierdoor krijgt de kleur een speciale schittering. 

Wat is een 1K-lak en wat is een 2K-lak?

Het verschil tussen 1K en 2K zit in de werking van de producten. De 1K-lak is een 1-component-lak. Die droogt makkelijk doordat de oplosmiddelen verdampen. De lak wordt minder snel hard en glanst ook minder. 

De 2K-lak wordt hard door de chemische reactie tussen twee stoffen: de lak en de verharder. Deze is sterker, glanst mooier en is beter bestand tegen chemicaliën. Voor het beste resultaat kies je soms beter voor 2K. Professionele spuiters gebruiken altijd een 2K-lak.

Wat is een basislak of basecoat? 

Een basislak is een basiskleur op solvent- of waterbasis. De lak zorgt enkel voor de kleur, dat kan effen of metallic zijn. De basislak wordt steeds beschermd door een blanke variant.

Is een metallic of Perl kleur direct glanzend verkrijgbaar?

Al onze Perl- en metallic kleuren zijn enkel verkrijgbaar in basislak. Voor een glanzend resultaat raden we aan een blanke lak over de kleur te spuiten.


De praktische kant

Welke primer zet ik op aluminium?

Om een goede hechting te verzekeren, raden we voor aluminium een washprimer of een etchprimer aan.

Gebruik ik een primer op plastic onderdelen?

Voor plastic onderdelen bestaat er een specifieke kunststofprimer.

Moet ik een oude laklaag schuren voor ik ga lakken? 

Het schuren van je ondergrond is een must voordat je aan een nieuwe laklaag begint. Met uitzondering van de nat-in-nat primers en fillers! 

Hoe vind ik het kleurnummer van mijn wagen?

Normaal staat in elke wagen een kleurcode. Let wel op, dit is erg verschillend per automerk en zelfs per model. Om zeker te zijn kan je bij een autodealer op basis van het chassisnummer de juiste kleur achterhalen. Geen zin om langs de garage te gaan? Wij scannen de kleur van je auto makkelijk met ons meetmateriaal.

Kan ik mijn onderdelen laten spuiten bij ACP?

Hiervoor kan je terecht in een professionele carrosserie. We verwijzen je graag door naar één van onze klanten.

default-1.6f32c81f.jpg
Updates

The navigation design should communicate

User experience designers and information architects use wireframes to show navigation paths between pages. Business Analysts use

Meer